Plafonds

Systeemplafond

De kwaliteit van plafonds heeft een grotere invloed op het woon- en werkklimaat dan men vaak denkt. Akoestiek, lichtreflectie, kleur en de brandveiligheid zijn voorbeelden van eigenschappen die van invloed zijn op het welzijn en welbevinden van mensen. Riwi plafonds biedt voor alle toepassingsgebieden plafondsystemen op maat met een hoge kwaliteit. Een goed plafond is een investering in het welzijn van mensen. Er zijn verschillende structuren verkrijgbaar in diverse afmetingen en randafwerkingen. Voor elke ruimte kan er een geschikt plafond uitgezocht worden met een geheel eigen uitstraling en met de juiste eigenschappen. Plafonds worden tegenwoordig uitgevoerd in allerlei verschillende materialen. Onze ervaren monteurs kunnen u helpen om met een plafondplaat naar uw keuze een mooi en een voor u perfect plafond te realiseren.

Metal Stud plafonds

Metal Stud plafonds worden opgebouwd uit een metalen skelet of regelwerk met een beplating van BPB gipskartonplaten. De plafonds verbeteren de brandwerendheid, geluidsisolatie en thermische isolatie van bestaande vloer- en dakconstructies. Daarnaast worden ze toegepast om de ruwbouwconstructie op een vlakke en decoratieve wijze af te werken. BPB plafonds worden zowel bij nieuwbouw als renovatie in de woning- en utiliteitsbouw toegepast.

Er zijn drie verschillende type Metal Stud plafonds:
Afbeelding plafonds.jpg

  • Vrijdragende Metal Stud plafonds:
    Het vrijdragende plafond is opgebouwd uit horizontaal gemonteerde Metal Stud C- en U-profielen waarop een beplating van gipskartonplaten wordt aangebracht. Doordat het skelet volledig vrij van de bovenliggende constructie is gemonteerd, ontstaat een zeer hoge geluidsisolatie. Tevens kan met dit systeem op eenvoudige wijze een verlaagd plafond worden gerealiseerd.
  • Metal Stud plafond met dubbel systeem:
    Het PlaGyp plafond bestaat uit een skelet van een enkele of dubbele laag PlaGyp CD-profielen dat wordt afgewerkt met gipskarton. Dit wordt aan de bovenliggende constructie afgehangen met PlaGyp afhangers. Dit plafondsysteem combineert het voordeel van een optimale geluidsisolatie met dat van een snelle montage.
  • Metal Stud plafond met enkel systeem:
    Het direct bevestigde plafond heeft een metalen regelwerk van veerregels met een beplating van gipskartonplaten. Dit plafond wordt voornamelijk toegepast om de ruwbouwconstructie op eenvoudige wijze glad en strak af te werken.